Støtvig hotel – for minnenes skyld

Vi kjører gjennom en liten by i dvale. Vi snakker om Moss, en by som liksom våkner til liv samtidig som krokusene sprenger gjennom frostkledde bed og hinter om en ny vår. Men nå er det stille, ute er det fire blå og en rå tåke gjør at de føles enda kaldere. Snaue femten minutters kjøring senere smalner veien seg og husene på høyre side vender ansiktene sine mot det åpne havet som ligger foran oss, og i enden av veien, nederst i bakken, åpenbarer Støtvig Hotel seg.

 

Hamptons og New England

Hotellet er tre bygg, som henger sammen og danner et fantastisk skue. Hotellet ligger i vannkanten med en lang sandstrand som vender mot åpent hav. Kledningen er laget av liggende hvitmalt weather board-panel kombinert med flater av spon av hurtigvoksende furu som kun skal la seg prege av værets påvirkning. Alt importert fra New England, og gir en autentisk følese av badehotell, et slik en ser i de gode amerikanske dramaseriene. Jeg kan nesten høre filmmusikk når vi går inn dørene og blir møtt av et hotell som er helt annerledes enn det jeg tidligere har opplevd. Og det er det som er visjonen deres. Litt annerledes. Lite vet jeg om at visjonen deres er så gjennomsyret, og av hvem. La meg fortelle videre.

 

To ildsjeler og kledelig beskjedenhet

Laila-og-FredrikLaila Aarstand, direktør ved hotellet møter oss varmt i resepsjonen. Jeg tar meg i å studere den flotte dama foran meg mens hun engasjert prater med min kollega. Hun har på seg en mørkeblå dressjakke, matchende bukse, hvit skjorte, helt tilsynelatende tilfeldig og passelig avslappet, og et par sporty, brune pumps. New Hampton stilen gjennomsyrer hotellet og de ansatte. Gjennomført men samtidig avslappet. For det er atmosfæren jeg kjenner senker seg fra hodebunnen og ned i magepartiet. Avslappet.

Hun introduserer oss for Fredrik Lindgren, Food & Beverage manager som utstråler samme varme, romslige imøtekommenhet.

 

Laila, hva er bakgrunnen din før du startet her på Støtvig, og hvor lenge har du vært her?

– Jeg har tidligere jobbet på blant annet Farris Bad. Etter tiden der jobbet jeg tre år i ”betongbransjen”, innen jeg vendte tilbake til hotellbransjen og jobbet på hovedkontoret til Choice. Så tok Stig Fische kontakt med meg, og jeg ble ansatt her et drøyt halvår før hotellet skulle åpne.

 

Laila prater engasjert om Stig Fische, eier av hotellet og hans visjon. ”Litt annerledes”.

 

Kan du fortelle kort om historien til Støtvig Hotel og visjonen deres?

– Stig sin ”utgave” av Støtvig Hotel startet 22. April 2006 da han overnattet på gamle Støtvig hotell. Minner fra lykkelige barndoms somre strømmet opp, og han bestemte seg for å kjøpe hotellet. Hotellet var preget av tidens tann, og Fische jobbet hardt for å kunne få det aller beste ut av all historien hotellet bar på og mulighetene stedet gav. Flere forslag ble skrinlagt, før de kom frem til resultatet vi sitter med i dag. The Hamptons i Østfold.

Derfor er Støtvig Hotel personlig for Stig. Og det er jobben vår hver dag – å gjennomføre hans visjon.

kokketeater

Laila prater hele tiden i ”vi” og ”oss” form. Felleskapet ligger i benmargen hennes.

– Det er ikke noe jeg får til eller jeg gjør. Våre medarbeidere er den viktigste ressursen vi har, derfor er vi interesserte i mennesket når noen søker jobb her. Mennesket og dets personlighet og talenter veier tyngre enn kompetanse.

Totalt er det 100 årsverk i sving hos Støtvig Hotel, og av dem er 65 i Food & Beverage segmentet. Fredrik har samme gjennomførte tankegang som Laila, og er oppriktig interessert i fellesskapets interesser.

Han forteller at de har blandet seg frem til en egen hvitvin på hotellet, og kommet frem til den perfekte kombinasjonen. Sammen. 50% fra ståltank og 50% fra trefat.

I tillegg til hotellets egen rød- og hvitvin, har de sin egen olivenolje, av høyeste kvalitet.

Fredrik har også lang fartstid i bransjen, og har vart involvert i åpningen av blant annet Farris Bad , Stavanger konserthus/Spiseriet, og Scandic Stavanger Forus. Han ble kalt ”The new opening man”. Som nå har vært hos Støtvig i fem år. Fem år er lenge i bransjen, men Fredrik forteller om hva som gjør at Støtvig er et sted han har valgt- og fortsatt velger å jobbe hos.

 

– Støtvig er hele tiden i bevegelse. Vi følger med på utviklingen og hva gjestene ønsker, og ønsker å tilføre gjestene noeannerledes. Det krever også stadig kvalitetskontroll av maten, det skal holde et høyt nivå hele tiden. Han har ansatt en av Danmarks beste bakere, som hver dag baker ferskt brød til frokost og lunsjbuffeten, bakevarer til konferansegjestene og søte avslutninger til hvert måltid. Vi får komme inn til den glade danske bakeren i kokketeateret, der han sammen med norgesmester i konditorfaget leverer den høyeste kvalitet. Undertegnede kan bekrefte. Winerbrød laget som en liten munnfull smelter på tunga, og hjemmelaget konfekt med perfekte, balanserte smaker, smaker like godt som det ser ut.

 

– Hvordan tenker du når du velger leverandører og råvarer?

Vi (igjen felleskapet) har valgt å gå for et nordisk kjøkken som grunntanke, og velger lokale råvarer så langt det lar seg gjøre. Råvarene skal holde høy kvalitet, og det samme med vinen vi velger. Alle mine ansatte gjennomfører dette hver dag, forteller han stolt.

Vi reiser på inspirasjonsreiser 2-3 ganger hvert år for å holde oss oppdatert i vinverden.
I tillegg har vi gjerne temakvelder dedikert til andre land.

 


Kurs og konferanse: På Støtvig er alt lagt tilrette for gode kurs og konferansefasiliteter med topp utstyrte fasiliteter og med en kapasitet opp mot 250 personer. De kan tilpasse areal og utstyr til ulike behov og gruppestørrelser. De har også møterom for de litt spesielle møtene, tilpasset 2-20 personer. Ukedagene er mye preget av kurs- og konferansegjester, som gjerne forlenger oppholdet med ekstra dager til privat opphold. Helgene består av ca 50/50 business/ feriegjester.

Spa-avdelingen: Spa-avdelingen har to etasjer, der hovedetasjen har vinduer fra gulv til tak, noe som gir en fantastisk utsikt til det åpne havet og Færder fyr. Avdelingen er på hele 1000 kvm, og er et perfekt sted for avslapning, rekreasjon og velvære.

kokketeateret-utenfor

Kokketeateret:  Er en smakfull opplevelse med flotte mat- og drikkemenyer. De kan holde i forestillingen og ordne alt for deg. Du kan også selv være med å lage fantastisk mat sammen med venner eller kolleger. Støtvigs dyktige kokker guider da gruppen med tips og råd underveis. De ordner alt i forbindelse med forestillingen, også vinsmaking i Kokketeateret eller i Vinkjeller’n som ligger vegg i vegg. Kokketeateret er spesielt egnet for mindre grupper — opptil 24 personer.

 


 

 

Vinterferie – to dager med moro!

Jeg og mine to gutter valgte å avslutte vinterferien med et par netter på Støtvig Hotel.
Det ble to dager med moro, konkurranseinstinkt, mat og bading.

For Støtvig som på sommertid er omgitt av et frodig hageanlegg og med beliggenhet ved vannkanten og egen sandstrand er et naturlig førstevalg for et sommerferie opphold.

burgerMen at hotellet også har fasiliteter og opplegg tilrettelagt ferie på vinteren gjør at jeg som mamma nesten ble litt sentimental. Etter en velsmakende frokostbuffé bar det ned i hotellets spa-avdeling som var åpen for barn frem til 13.00. Det var latter, mange ”tenk-hvis-den-levde” historier om den originale haien fra de første Haisommer filmene som ruvet over det største bassenget, og konkurranse i utebassenget i hvem som klarte å sitte lengst på kanten – før de små kroppene måtte varmes opp igjen.

Etter en runde i hotellets egen kino og avslapping på rommet ble det tur ned i kjelleren på hotellets egen Bowl`n Dine restaurant med saftige burgere, milkshakes høyere enn minstemanns energinivå, og deilige fries. Hvor mange runder det ble med bowling mistet jeg vel tellingen på, og da discolysene ble slått på kl 21.00 var lykken fullkommen for mine håpefulle.

Hjertelig takk for oss, nå planlegges allerede neste opphold, denne gangen uten barn vel og merke – tenker det også må oppleves. For hotellet må oppleves, igjen og igjen. For det er litt annerledes.

Men menneskene var litt annerledes. Eller ikke bare litt. Resepsjonisten var raust imøtekommende og hyggelig. Informerte om tilbudene og hentet ekstra håndklær. Snakket interessert med guttene mine. Servitøren spurte om påfyll av kaffe ved bordet, og de ansatte nede i bowling, Bowl’n Dine og barområdet var skikkelig hyggelige, tilstede og imøtekommende. Og smilene. Jeg husker smilene.

Støtvig Hotel – for minnenes skyld. Klart vi vil skape nye.

Se vårt store bildegalleri fra det vakre hotellet:

 

front with chair
Hotellet er et vakkert skue nede ved vannkanten – i ekte New Hampton stil.
Sommer3
Støtvig er et perfekt sted å legge sommerferien

 

WEB rom_9
Alle suitene er gjennomført i interiør og stil
stotvikfrokost
Fra hotellets frokost – der de presenterer dagens bakst i vårt FLOW CRASTER system.

 

buffet_2
Fra hotellets rikholdige lunsjbuffet
buffet
Buffeten er stilren og delikat anrettet
buffet3
Selv med mange konferansegjester gikk lunsjbevertningen smertefritt
dessert
Måltidets søte avslutninger
kjelleren
Trappen som fører ned til kjelleren er et vakkert skue
konditor
Støtvig Hotel lager egne, velsmakende konfektbiter til buffeten og konferansegjestene
konfekt
De smaker like godt som de ser ut…
lunsj
Fra hotellets velsmakende lunsjbuffet
vin
Vinutvalget i vinkjelleren er av høy klasse. Denne finnes det bare en igjen av i verden kan Fredrik Lindgren fortelle

oster salater