Engø gård – verdig, vakkert og en vennlig atmosfære

En får en slags ærefrykt når Engø Gård åpenbarer seg i enden av en kronglete skogsti. Og når en trasker inn porten og bygningene rundt det åpne tunet ønsker en velkommen selv en kald vinterdag, da kan en nesten bli litt sentimental. For det blir som en egen liten verden som viser seg, der en etterlater seg hverdagens stress utenfor porten. Vær åpen for at tiden skal stå stille.

Adjektivene er ikke vanskelige å finne frem. Den vakre døra som ønsker oss velkommen og den fantastiske peisstua som så lunt inviterer til ettermiddagskaffe, er det første som møter oss når vi går inn i låven som er hovedbygningen på Engø Gård. Her møter vi Ivar Neteland som er daglig leder på Engø Gård. At han er stolt av stedet han driver legger han ingen skjul på. Neteland viser oss villig rundt. Hele låven bærer preg av totalrenovasjonen som ble gjort i fjor, og interiøret er nøye ivaretatt for å ta vare på stedets sjel. I restauranten/ baren som ligger i hovedetasjen har de bord ut mot hagen som fører ned til sjøen. Et populært sted å innta afternoon-tea mens en nyter havutsikt, og ikke sjeldent et par rådyr som gresser, kan Ivar fortelle oss. I restauranten/ baren serveres både frokost, lunsj. På sommeren er det gjerne uteserveringen som er mest populær her. Rundt i bygningen kan en nyte fantastisk kunst, som en må legge inn ekstra tid for å nyte.

 

Pileredet

I andre etasje finner en byggets andre restaurant – ”Pileredet”, hvor det kan serveres mat til 100 gjester. Pileredet er svært populært sted for bryllup, store og små selskaper, og her tilbys deres egen inspirasjonsmeny til selskaper under 20 personer, og for selskaper over 20 personer tilbys det en egen selskapsmeny.

 

(Inspirasjonsmenyen er en 4 til 7 retters meny som settes sammen ut fra sesongens tilgang. Selskapsmenyen er en enklere meny med fokus på å servere toppkvalitet til større grupper.)

 

Ivar kan fortelle at de i sommerhalvåret også nå skal tilby en enklere meny for gjester som besøker restauranten på dagtid, med mulighet for alt fra en god hjemmelaget burger til husets fiskesuppe.

(Flere detaljer om menyer og muligheter, kan du ved interesse lese mer om her: www.engo.no.)

 

Drengestuene-og-sittegruppe-IMG_9964
Drengestuene i sommerprakt

En kunde som Engø Gård er vi veldig stolte av å vise frem. Begynnelsen til det som i dag er hotell- og restaurantbedriften Engø Gård, var Pihls Pensjonat – et av Tjømes mange sommerpensjonater, med en glansperiode frem til slutten av 50-tallet. Pensjonatet begynte beskjedent med noen få gjester i midten av 1920-årene. Etter å ha opphørt under den andre verdenskrig, ble virksomheten gjenopptatt og varte til 1960-årene. I mange år deretter var gården sommersted for hytteeiere på eiendommen. Den ble overtatt i 1983 av Nina Felling Andersen og Harald Andersen, og ble gjenåpnet som dagens Engø Gård sommeren 2000 etter en omfattende restaurering og modernisering.

Sommeren 2009 ble Engø Gård en del av De Historiske Hotel & Spisesteder. 2080.no er fast leverandør til De Historiske Hotel & Spisesteder, og når vi ser produktene våre i vakre omgivelser som hos Engø Gård blir vi skikkelig stolte. Engø Gård oser kvalitet og vennlig atmosfære. Engø bruker blandt annet Craster produkter i frokost- og lunsjbuffeten sin.

 

Engø Gård har alt du trenger for et komplett opphold. Det seg være et opphold for å slappe av i vakre omgivelser, og for å oppleve fantastisk kokkekunst, eller som et opphold der kurs & konferanse er en del av oppholdet. Foruten egen tennisbane, bocca bane, sykkelutleie til å oppleve det idylliske nærområet, eget badehus, kurs – og konferansefasiliteter, arrangerer Engø Gård spennende eventer året rundt.

Afternoon-tea

Vi avslutter besøket med deres berømte afternoon-tea i baren. Et lekkert anrettet 3-etasjers fat blir satt foran oss, med alt ganen kan begjære. Kokken kommer ut og presenterer smørbrød med laks, hjemmelaget konfekt og makroner, vannbakkels, små terter, oster og marmelader, og smaker jeg ikke en gang husker navnet på. Og det smakte like godt som det så ut. Takk for oss, vi kommer selvfølgelig tilbake. Snarest mulig.

 

«– Velkommen til et sted hvor skuldrene senkes og sjelen rekker å få ro.
Der ganen skjemmes bort og vårt vertskapsteam står parat nettopp for deg, ditt møte, konferanse eller selskap.»
– Hentet fra Engo.no