Brygga 11- Bryggesjarm med utsøkte smaker

Brygga 11 ligger innbydende til på kaien i Sandefjord, og lyden av bølgeskvulp mot fiskebåten som leverer nattens fangst gir meg fornemmelsen av sommer. Temperaturen tillater at gjestene har valgt uteserveringen denne ettermiddagen og jeg ser gjester som trives.

 

Geir Skeie tar i mot meg med et hjertelig smil, og viser veien opp til andre etasje i restauranten. Interiøret er gjennomført med maritime malerier på veggene, og det store vinskapet vitner om restaurantens sans for god vin. Store vindusflater rammer inn restaurantes vakre omgivelser, havet. Og i restauranten er det havet og maten som får hedersplass. Stedet avslører ikke ved sin folkelige stil med bord uten duk, og dets enkle oppsett – at det er en gullvinner av Bocuse d’Or som driver stedet.
 

Er det et bevisst valg?

– Ja, absolutt svarer Geir. Målet med Brygga 11 i Sandefjord er at det skal være en folkelig restaurant. Jeg er overhode ikke på jakt etter noen Michelin stjerne, jeg tror det heller ville skremt bort gjestene. Jeg ønsker å servere mat av høy kvalitet til en god pris, som gjør at «alle» har råd til å komme og nyte et måltid hos oss.

 

Sjømat er Brygga 11 sin spesialitet
Sjømat er Brygga 11 sin spesialitet

 

Stedet Brygga 11 har alikevel flere ganger blitt sett på som en kandidat for den fasjonable stjernen?

– Ja, og det kan jeg forstå i den grad at maten holder stort sett samme standard som en Michelin restaurant. Her er det smaksopplevelser av gode, ekte råvarer i fokus, og vi håper at gjestene sitter igjen med akkurat dette, og at de har lyst å komme tilbake igjen forteller en heller beskjeden Geir. Han virker heller mindre opptatt av utmerkelser og stjerner, og jeg bestemmer meg fort for å bevege meg bort fra emnet.
 

Hvem driver du Brygga 11 sammen med?

– Restauranten driver jeg sammen med kona mi Katrine, og vi har også andre partnere som er med her i Sandefjord, og i restauranten på Stord. Vi startet restauranten Brygga 11 i Sandefjord i 2010, og restaurant med samme navn på Stord i 2013. Vi bor i Sandefjord, og derfor er det her jeg er mesteparten av tiden. Jeg driver også restaurant på Skarsnuten i Hemsedal i vintersesongen.
 

Er du selv med på å designe dine egne kjøkken?

– Det å planlegge og tegne egne kjøkken er veldig viktig og vesentlig for meg for å få et kjøkken som holder høy kvalitet. Jeg er veldig opptatt av renhold og hygiene, og dette er elementer som er svært viktige å planlegge. Kjøkkenet må være enkelt å holde rent, og må planlegges for å kunne utnyttes mest mulig effektivt.

 

Brygga 11Hva tenker du på når du velger kjøkken og serveringsutstyr?

– Her tenker jeg også kvalitet. At det skal vare, og ikke må skiftes ut for ofte. Det skal også se fint ut. Jeg har selv hatt agentur på BHS sitt porselen, som 2080.no i dag har agenturet på. Dette porselenet har jeg hatt siden oppstarten av Brygga 11 i Sandefjord, og kan etter seks år fortelle at kvaliteten er overlegen. Porselenet fra Tafelstern,  Bauscher og Schönwald ser enda like bra ut. Glasuren holder og det er ikke riper i overflaten en gang. Og det sier sitt etter seks års drift med rundt 300.000 gjester totalt.
 

Er serviset med på å heve opplevelsen?

– Presentasjonen av maten er også viktig. Tallerknene jeg bruker i dag, er blandt annet de store, rause tallerknene fra Modern Rustic serien til Bauscher. Maten blir fremhevet på den måten jeg ønsker det, og spiller på lag med smaksopplevelsen. Alle sansene skal trigges, så selve presentasjonen er også viktig.
 

Er du fornøyd med driften av Brygga 11 i Sandefjord?

Vi er veldig fornøyde, du kan si vi skummer jo bare fløten her i Sandefjord, ettersom vi bare har åpent i sommersesongen og julebordsesongen. Vi får mange positive tilbakemeldinger, og stortrives her på Brygga, avslutter Geir.

Restauranten er meget populær, så undertegnedes anbefaling er å bestille bord i god tid før helgen, da min plass på ventelisten ikke nådde frem denne gang. Men etter å ha spist maten og kjent på den gode atmosfæren Geir og Kathrine har klart å skape på Brygga 11 flere ganger, er stedet å anbefale på det varmeste.
 

 

Hav og himmel kinn mot kinn.
Motortøff og sønnavind.
Måkereir og terneskrik.
Hvite hus i hver en vik.

– Inger Hagerup