Måltid med andakt på Bedehuset

Vinmenyen blir sendt rundt på bordet og utvalget er rikelig. Vin på Bedehuset? Har noen gått bort fra konservative prinsipper? Nei, vi snakker om Bedehuset – en fantastisk restaurant i Larvik. Restauranten er lokalisert i historiske Larvik bedehus og ligger i et nydelig område med Herregården og fjorden som nærmeste nabo.  En kan bli religiøs av mindre.

 

 

I litt over ett år har 2080.no vært involvert i et prosjekt vi synes har vært litt ekstra spennende å følge. For veien til den praktfulle restauranten som ble ferdig i sommer, har vært alt annet enn enkel for eier Pål Taklo. For man rører ikke ved den kristne folkesjelen uten motstand. For før Bedehuset ble restaurant, café og utested i Larvik, var bygget i drift som bedehus i nesten 140 år.

Ideén om Bedehuset blir unnfanget

I 2013 ble det ærverdige bygget lagt ut for salg på det åpne markedet, og gründer Pål Taklo så fort mulighetene for å kunne videreføre bedehuset i samme retning som byggets sjel krevde – å få være et forsamlingshus. Bare denne gang for å samles rundt mat og drikke. Pål Taklo er et kjent navn innen restaurant og utelivsbransjen i Larvik i flere tiår tilbake, og er nok mest kjent som gründer og eier bak det populære bakeriet – og kafeéne Majas. Med bakgrunn som baker, har interessen for mat alltid stått høyt hos Pål.
 

– Hvordan opplevde du prosessen?

– Jeg har opplevd prosessen som ekstremt utfordrende, det har vært tidkrevende, dyrt og samtidig svært lærerikt. Når jeg ser det fantastiske sluttresultatet har det helt klart vært verdt strevet.
 

– Hva tenker du på når du velger utstyr?

– Jeg tenker at serveringsutstyret skal være noe unikt, at det blir lagt merke til, og heve opplevelsen gjesten har av besøket. Utstyret skal gjerne kunne brukes til flere bruksområder, og da tenker jeg fleksibilitet i alt jeg velger. Dette gjør at vi trenger mindre utstyr, og gir også en økonomisk gevinst. Men mest av alt tenker jeg kvalitet. Produktene må holde mål og tåle røff bruk. Restauranthverdagen er røff, og serviset og utstyret må kunne tåle en slik bruk. Jeg har opplevd god oppfølging av 2080.no som er vår leverandør på dette, der vi i samarbeid har funnet frem til det rette utstyret.
 

– Det er nå 3 måneder siden oppstart, hvordan har oppstarten vært?

– Fantastisk! Det har vært et voldsomt trøkk fra åpningsdagen til nå, og jeg er stolt av å ha kommet dit vi er nå. Jeg blir imidlertid aldri helt fornøyd, og vet at innoative konsepter krever stadige forbedringer og forandringer. Omsteningsmessig har vi ligget 50% høyere en budsjettert. Det jobbes hardt og bevisst for å holde kostnader nede. Man lever ikke av topplinjen, men av bunnlinjen.
 

– Hvordan har tilbakemeldingene vært?

– Vi har fått enestående tilbakemeldinger i forhold til maten, konseptet og den hyggelige atmosfæren. Vi jobber hardt videre for å forbedre servicen mot våre kjære gjester.
 

– Hva er tankene dine videre for Bedehuset?

– Jeg jobber nå videre parallelt med et delkonsept som jeg håper å lansere ut på nyåret.
 

 
Fakta om Bedehuset:

• Bedehuset har sin egen IPA. Den er brygget for Bedehuset på Aass Pilotbryggeri og finnes eksklusivt på Bedehuset.

• Bedehuset har egen shearingmeny.

• Dj Ralph Myerz er fast DJ på Bedehuset. Den spellemannprisvinnende Dj-en sørger for fantastisk stemning når natten danses inn i helgene.

 

 

Avslutningsvis vil underskrivende med kolleger i 2080 – stolt leverandør av kjøkken- og IMG_7198serveringsutstyr til Bedehuset, understreke de gode tilbakemeldingene stedet har fått på maten og atmosfæren. Bygget har bevart sin opprinnelige inndeling med åpent galleri, takhøyde, og byggets alter har gitt sin naturlige plass for kjøkkenet – hjertet i Bedehuset. Maten kjøkkenet serverer smaker himmelsk. Menyen byr på alt fra ekte – Italiensk pizza i egen stenovn – servert på tallerkener med logotrykk, burgere servert på rustikke aluminiumsbrett, shearingmenyer og hovedretter med høy klasse servert på vakkert servise fra den tyske porselenleverandøren Bauscher.
Baren har fått en sentral plass i restauranten og byr på fantastiske cocktails, og vi sier bare – led oss gjerne inn i fristelse.

Vi lar bildene tale for seg selv. Amen.

 

Bedehuset
Restauranten tar pusten fra en med sin unike takhøyde, galleri og innsikt i kjøkkenet.
galleriet_01
F.v. Ole Henrik Eftedal gründer og eier av 2080.no, Pål Taklo – gründer og eier av Bedehuset og kjøkkensjef Kjetil Bruseth har jobbet tett med produkt og serveringskonseptet på Bedehuset, og det har blitt en suksess.
Bedehuset
Fiskesuppe servert i store, dype tallerkner fra Modern Rustic, Bauscher. Glass med logo fra SMART serien, WMF
Bedehuset
Vinutvalget er det ikke noe å si på. Vinglass med sandblåst logo er valgt fra den vakre og serien vår SMART fra WMF
Bedehuset
Pizzachef på Bedehuset

 

Bedehuset
Barcrewet på Bedehuset

 

 

Bedehuset
Moules Frites Ashian style – servert på Modern Rustic serviset fra Bauscher.